Nem titok, a Facebook profilját éppúgy végigböngészik a munkaadók, mint az önéletrajzát. Ennek ellenére sokam belesétálnak a legtriviálisabb csapdákba, és olyan információkat osztanak meg magukról, amelyek aligha növelik esélyeiket – írja a themostwanted blog.

Ne posztoljon semmit, amibe a leendő munkaadója beleköthet, tanácsolja a themostwanted.blog.hu. Vigyázzon arra, hogy ne derüljenek ki politikai nézetei, vallási hovatartozása.

Óvakodjon az olyan kommentektől, amelyeket bárki rasszistának, szexistának vagy egyéb módon diszkriminatívnak értelmezhet!

Nézze végig az üzenőfalát! Törölje a barátai ízléstelen, dehonesztáló megjegyzéseit. A jó poén is csak annak esik le, aki érti.

És végül az egyik legfontosabb: távolítsa el az olyan fotókat, amelyek rossz színben tüntetik fel. Ha mégsem, győződjön meg arról, hogy elég erősek a biztonsági beállításai, és a bulis vagy nyaralós fotóit csak a legszűkebb baráti köre láthatja.

Kovács András, a Grafton Recruitment Kft. ügyfélkapcsolati vezetője szerint azért is fontos odafigyelni álláskeresésnél a Facebook-profilra, mert minden egyes oldal üzenetet hordoz, ami könnyen előítéletet szül, és ezen nagyon nehéz változtatni.

A szakember elmondta, hogy azzal számolni kell, hogy a Facebookon is ellenőriz valakit a leendő munkaadó, ezért fontos, hogy a képekkel, kommentekkel ne riassza el őt.

Forrás: Jobline.hu

 Az Internetes-munka.info üzenete: Ha internetes munkával foglalkozol sem lényegtelen milyen képeket és hozzászólásokat jelentetsz meg a Facebookon, hisz hiteltelenné válhatsz az otthoni munka piacon, ha leendő munkatársaid rád keresnek mielőtt csatlakoznának hozzád.

AdminInternetes Munkafacebook,internetes munka,önéletrajzNem titok, a Facebook profilját éppúgy végigböngészik a munkaadók, mint az önéletrajzát. Ennek ellenére sokam belesétálnak a legtriviálisabb csapdákba, és olyan információkat osztanak meg magukról, amelyek aligha növelik esélyeiket - írja a themostwanted blog. Ne posztoljon semmit, amibe a leendő munkaadója beleköthet, tanácsolja a themostwanted.blog.hu. Vigyázzon arra, hogy ne derüljenek...Internetes munkákkal kapcsolatos információk, tanácsok és fórum
Megosztás