Még ha valaki nem is újságíró, akkor is van lehetősége szabadúszóként fizetett cikkeket, blogbejegyzéseket írni, amely gyakorlatilag egy időszakos munka, ami hol van, hol nincs.

Erre eddig két lehetőséggel találkoztam.

Az egyik lehetőség magyar nyelven itt a Felsőfokon blogmagazinban az imázsblogok írása, amelyről már számos leírás jelent meg, és páran már írtak is közűlünk imázsblog bejegyzéseket. Ezért a munkáért az a szakmai szervezet fizet, amelyik az adott megbízást adja, amelyikről vagy épp egy termékéről, szolgáltatásáról a blogbejegyzést írod. Ehhez a fajta munkához vagy vadászni kell a cégeket akik ezért fizetnek, vagy ha szerencséd van és pont valamelyiknek a témájába vág a szakmai blogod, akkor meg is kereshetnek és megkérhetnek erre a feladatra.

A másik szövegírási munkalehetőség azoknak való, akik jól tudnak angolul, mert néhány angol nyelvű gyűjtőoldal is kínál olyan felüleltet, amely összehozza a szabadúszó szövegírókat, cikkírókat és a megbízókat. Például a RealWritingJobs oldalra történő jelképes díjú regisztráció (pár dollár amire 60 napos garancia van) és bejelentkezés után több ezer otthoni munka ajánlat között lehet böngészni, melyek naponta frissülnek az oldalon, és emellett különböző oktatóanyagokhoz is hozzáférést biztosítanak. A megbízók versenyeztetik az írókat, akik licitálnak a megbízásokra, hogy mennyi pénzért és mennyi idő alatt vállalják az adott cikkírási feladatot.

Ezek között az internetes munkák között olyanok szoktak lenni, hogy például keresőoptimalizált cikket kell írni egy cég angol nyelvű weboldlára vagy blogjára annak érdekében, hogy az adott kulcsszavakra minél előrébb kerüljön a cég oldala az internetes keresőkben. Talán ez a fajta munka a leggyakoribb mindenféle témában, de láttam már olyan feladatot is, hogy egy angol nyelvű kémia könyv egyes fejezeteinek megírását hirdették meg, amelyben különböző vegyi anyagok tulajdonságairól, biztonsági előírásokról, előállításáról, felhasználásáról vártak szövegeket.

Ezek olyan otthonról is végezhető munkák, amelyekről könnyen el tudom képzelni, hogy nem csak angol nyelven, hanem a magyar nyelven is lenne rájuk igény. Azonban magyar nyelven még egyelőre sajnos nem létezik olyan weboldal, amely ilyen módon összehozná a munkaadókat és a cikkírókat.

Forrás: felsőfokon.hu

AdminInternetes Munkainternetes munkaMég ha valaki nem is újságíró, akkor is van lehetősége szabadúszóként fizetett cikkeket, blogbejegyzéseket írni, amely gyakorlatilag egy időszakos munka, ami hol van, hol nincs. Erre eddig két lehetőséggel találkoztam. Az egyik lehetőség magyar nyelven itt a Felsőfokon blogmagazinban az imázsblogok írása, amelyről már számos leírás jelent meg, és páran már...Internetes munkákkal kapcsolatos információk, tanácsok és fórum
Megosztás