Kezdőlap Fórumok Fő fórum Csalás, átverés gyanús FREN-Future Real Estate Network Megoldás a hitelcsapdára vagy csalás?

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 27
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #117
  Andi
  Felhasználó

  Sok-sok ezer ember szemében csillan fel a remény sugara, olvasva a hirdetést, miszerint könnyedén megszabadulhat jelzálog hitelétől, egyenesbe hozhatja anyagi helyzetét.
  Mind ez tényleg így van, vagy csak szélhámosság és hitelünktől ugyan nem, de maradék kis pénzünktől valóban megszabadít a FREN?
  Ha egy kicsit utána olvasunk a cégnek, érdekes dolgokkal találjuk szemben magunkat.
  A cég angliai székhelyű, 1000 font törzstőkével 2010 májusában alapították. Miért nem indult még el ténylegesen? Állítólag már több ezren regisztráltak.Miből vásárolja meg a hálózatépítő cég az ügyfelek számára az ingatlanokat? Ha csak száz emberrel számolunk is, akik mind 5 millió forintra tartanak igényt, 500 millió forintra lenne szükség. Tegyük fel be is fizetik az 1%-ot, 1 ember problémájára meg is van a pénz….és mi lesz a másik 99-el? Meg várják míg sok-sok ezer ember 1%-ból összegyűlik az ő számukra szükséges összeg? Vagy befektetőkben bízik az üzlet tulajdonosa? Mire alapozza, hogy az ezer fontos törzstőkéjével rendelkező cége hitelképes lesz ekkora összegekre? Ebben az esetben miből is lesz fizetve a hitelbe vásárolt házak törlesztőrészlete? Ugye nem a vásárló által befizetett bérleti díjból? Mert az édeskevés lesz hozzá. Az én meglátásom szerint, bármennyire is szeretnék hinni abban, hogy igaz lehet, ez egy hálózat építés mögé bújtatott álhitel
  De nézzük meg a videót. 11 percben csak az ámítás a szebb életről. de semmi magyarázat arról, miből lesz pénz a hitel kiváltására, vagy az ingatlan megvásárlására. Ha ez egy tisztességes üzleti ajánlat, akkor ez a 11 perc miért nem egy józan paraszti ésszel is felfogható magyarázatot foglal magába? Íme a videó, kíváncsi vagyok a véleményekre. Reménykedem benne,hogy valaki bebizonyítja állításom ellenkezőjét és részletes magyarázatával elhiteti velem, hogy ez nem egy piramisjáték.

  Megosztás
  #228
  Katica62
  Felhasználó

  Jó lenne erről többet olvasni, kíváncsi vagyok, hogy mi az igazság. Mert ha igaz lenne, azonnal beszállnék. A szüleimnek hatalmas jelzálog van a házán, szívesen segítenék. Ha meg átverés akkor nagyon szégyeljék magukat.

  Megosztás
  #229
  Nagy Zoltán
  Felhasználó

  Na akkor Katica ezt nézd meg, most találtam a Napiközlönyben.

  Már a pénzügyi felügyelet is vizsgálja oket. ÍItt valaki ülni fog szerintem.

  Hitelcsapdából az álomházadba, avagy a FREN rendszer

  Megosztás
  #230
  Andi
  Felhasználó

  Én viszont ezt tallóztam most az egyik oldalon.
  Ha ez igaz lenne hol az a tömérdek pénz?
  És miért nem hallunk a boldog ingatlantulajdonosokról, hitel kiváltókról?

  „Már 40.000 tagunk van a mai napon (2012.06.07) és 16 ország kéri

  a csatlakozást!

  Folyamatosan idulnak a leányvállalatok, a jelentkező

  országokban. Magyarországi csatlakozásoddal is vehetsz a többi

  országban is ingatlant!

  További inormációkat kérd itt >> tothattilane01@gmail.com

  Külföldön élők vagy külföldi állampolgárok is csatlakozhatnak!

  Egy bináris rendszer van és ehhez fognak az országok is

  csatlakozni.

  Mindenki időrendi sorrendben kerül be, ezért

  érdemes mielőbb regisztrálni!”

  Innen hoztam: http://lakasprogramfren.hupont.hu/

  Megosztás
  #231
  Frenbarat
  Felhasználó

  Ez mind csak vádaskodás, nem értitek a lényeget.
  A Future Real Estate Network Ltd nem pénzügyi vállalkozás, nem végez hitelezést, és egyéb pénzügyi szolgáltatásokat sem kínál, hanem pont ellenkezőleg: arra jött létre, hogy meg tudj szabadulni a költséges hitelektől, és felépüljön egy hosszú távú biztonságot garantáló fizetőképességed. Ez a FREN rendszer lényege!
  Írtok össze-vissza alaptalanul. Előbb tanuljatok meg számolni, azután vádaskodjatok.
  Az irígy emberek és azok akik nem akarnak belefektetni egy fillért sem a jobb életükhöz csak jajgatni akarnak mondják hogy ez csalás.

  Megosztás
  #232
  Andi
  Felhasználó

  Erre csak kiragadnám a PSZÁF – Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete- lapján megjelent
  figyelmeztetést a fogyasztók részére, engedéllyel nem rendelkező szolgáltatók tevékenységével kapcsolatban.

  Future Real Estate Ltd. – A hivatkozott társaság a PSZÁF felügyeleti hatáskörébe tartozó szabályozott tevékenység Magyarországon való végzésére (így különösen befektetési szolgáltatás nyújtására (pl.: FX kereskedésre)) vonatkozó engedéllyel nem rendelkezik.

  Megosztás
  #233
  Katica62
  Felhasználó

  Na ezt kihagyom, sajnálom hogy nem pozitiv dolgokat olvastam róluk. :angry:

  Megosztás
  #234
  Ember
  Felhasználó

  Na itt csak a tulajnak lessz álom háza :cheer:
  Vagy megy a hűvösre.

  Megosztás
  #235
  Andi
  Felhasználó

  Most találtam ezt a cikket, a FREN szemszögéből nézve a dolgokat. Szerintem jó pár helyen sántít és továbbra is átverés szaga van, de döntse el mindenki saját maga.

  „Az Index cikkére megjelent a Médiában a FREN kiigazítása:

  Cikkünk / index.hu / megjelenése után a Future Real Estate Magyarország ügyvédjén keresztül megküldte válaszait az Index korábbi kérdéseire, alább a cég válaszait változtatás nélkül közöljük.
  Mikortól számít fizetőképesnek egy ügyfél?

  Akkor számít egy ügyfél fizetőképesnek, amikor a rendszeren belül legalább az ingatlan-fában rendelkezik a kitűzött célösszeghez kapcsolódó feltételekkel, és az ingatlan utalványának zárásával legkevesebb két bináris pozícióról is származik jutaléka. Ezt a fizetőképességet erősíti, hogy minden ügyfél kivétel nélkül részt vesz a START bináris fában, ahonnan ugyancsak származik bevétele. A bevétel a profit-visszaosztási rendszerből adódóan mindenkinél megjelenik, függetlenül attól, hogy ajánlja a szolgáltatásainkat vagy sem. Ajánlásokkal felhasználói csoport építhető, ezáltal a jövedelmek jelentős mértékben tovább növelhetőek.

  Mi az üzleti modell, önöknek miből származik a bevétele?

  Az üzleti modell első eleme a nonprofit jelleggel tevékenykedő anyavállalat, és az általa működtetett rendszer, amely azonban jelentős különbségeket mutat az ismert MLM vállalkozások felépítésétől, ezért a rendszer nem tekinthető Multi Level Marketing rendszernek, cégünk nem piramisjáték. E működési sajátossága miatt a Global Profit Sharing Program (röviden GPSP), azaz a Globális Profitvisszaosztó Program elnevezést használjuk, amelyben minden ügyfél hozzájuthat a kívánt mértékű fizetőképességéhez, ezáltal pedig a kívánt ingatlanhoz. A GPSP rendszer miatt a hálózati cégektől eltérően minden tag részesedik a cég bevételeiből, aktív tevékenység nélkül is. Az aktív toborzó tevékenységet végző partnereink részére magasabb összegű juttatásokat biztosítunk, akik ezáltal hamarabb tudják ingatlan céljaikat megvalósítani.

  Az üzleti modell második eleme a leányvállalati kör, amelybe tartozó cégek az adott országban kezelik a saját vagy a szerződött partnerek ingatlanjait. A leányvállalatok profitorientáltak, azzal a kiegészítéssel, hogy az adott országban megtermelt profitot a tulajdonos anyavállalat nem vonja ki a leányvállalatból, azt az adott ország gazdasági környezetében használja fel.

  A cégcsoport bevételei:

  – Az anyavállalat esetében – mint bármely, más piacon működő cégnél – számos forrásból épül fel a bevételi kör, amelyből csupán egy az utalványok értékesítése. További bevételi források, pl. rendszerhasználati díjak, hirdetési bevételek, központi reklám és oktatási anyagok értékesítése, stb.

  – A leányvállalatok is több bevételi forrásból építkeznek, amelyből az első a partnerektől érkező bérleti vagy használati díj, a jövőben pedig biztosítási jutalékok. (A FREM magyarországi biztosítási alkuszi tevékenységének engedélyeztetése folyamatban van). Továbbá, a tervezett bevételt képezi a banki hitelkiváltásoknál elért kedvezmények, saját ingatlanok üzemeltetéséből származó díjak, ingatlanok felvásárlásából és értékesítéséből elért eredmények stb.

  Honnan és mekkora forrása van a cégnek az ingatlanok megvásárlására?

  Ez a finanszírozó partnerek hozzájárulása után hozható nyilvánosságra. Tárgyalásokat folytatunk ennek az engedélyezéséről.

  Rendelkeznek-e minden szükséges engedéllyel a tevékenység végzésére?

  Jelenleg nem végez sem az angol FREN, sem a magyar FREM engedélyköteles tevékenységet. Annak érdekében, hogy tevékenységünket a jogszabályok maximális tiszteletben tartásával végezhessük, előzetes kontrollt kértünk a PSZÁF-tól.

  Tudnak-e arról, hogy akár a GVH, akár a PSZÁF vizsgálta volna a cégüket?

  Vizsgálatról nem tudunk, a PSZÁF-hoz, mint pénzügyi ellenőrző hatósághoz mi magunk jelentkeztünk be előzetes kontrollt kérve. GVH megkeresés érkezett ugyan a FREM-hez (leányvállalathoz), de a FREN-re (az anyavállalatra) vonatkozó kérdésekkel, amelyek megválaszolására a leányvállalatnak sem jogalapja, sem adatai nem voltak. Erről a GVH hivatalos válaszban kapott értesítést.

  Hány ügyféllel rendelkeznek, eddig hány ingatlant vásároltak meg?

  Az ügyfelek száma folyamatosan növekszik, a regisztrált partnereink számára nyilvánosan elérhető, amelyet a saját webirodájukban követni tudnak. A jelen (válaszadás) pillanatában az ingyenesen regisztrált létszám közel 44 000 fő. Magyarországon az ingatlanvásárlásokhoz szükséges feltételeket megteremtettük. Az eddigi folyamatban lévő előkészítési munkafolyamatok jellemzően banki adatszolgáltatásokra várnak, bizonyos jogászi feladatok még hátra vannak, így a vásárlás pontos időpontja nem rajtunk múlik, ugyanis ezek az ügyek kivétel nélkül banki hitelek kiváltására irányulnak. 2013. január végén értesítettük ki az ingatlan fában jelen levő közel 400 ügyfelet a feléjük történő teljesítés mikéntjéről, és kértük tőlük a továbblépéshez szükséges alapadatokat. Teljesítés szempontjából taglétszámnak ez a 400-nál is kevesebb szerződő fél tekinthető, hiszen a rendszer működése alapján teljesítést csak az ingatlan fában jelen lévő partnereink kaphatnak. Az ingatlan fába a start fától függetlenül is be lehet kerülni, a start fa csupán az ingatlan fába kerülés könnyített feltételekkel elérhető útvonala.

  Miért szükséges ajánlás ahhoz, hogy valaki a rendszerbe kerüljön?

  Alapvetően a rendszer működéséhez nem szükséges ajánlás, azonban a partnereink fizetőképességének növelése érdekében a cég a saját marketing tevékenységről lemondott az ügyfelei javára, és központi reklámtevékenységgel nem kívánjuk csökkenteni partnereink mozgásterét. Azon országokban, ahol valamilyen jogi szabályozás folytán az ajánlói rendszer nem működtethető, ott a cég központi marketing tevékenységgel, ajánlói fa építése nélkül fog tevékenykedni. Az egységes, profitvisszaosztást és időbeli sorrendkezelést biztosító bináris fákat minden esetben központilag kezeljük, abban az ajánlói kapcsolatok nem kapnak ma sem szerepet. Ez biztosítja azt, hogy az az ügyfél is elérheti a teljesítéshez szükséges feltételeket és felépülhet a fizetőképessége akkor is, ha önmaga ajánlásokkal nem épít felhasználói csoportot.

  http://index.hu/gazdasag/2013/01/31/hitelcsapda/”

  Megosztás
  #236
  Nagy Zoltán
  Felhasználó

  Mekkora ködösítés ez az előző cikk!
  A leírásba úgy magyarázzák el a dolgokat, hogy azt gondold, itt minden rendben van, csak a te szellemi képességeid nem megfelelőek hozzá és azért nem érted :cheer: Tehát csak a te kis tyúkagyad nem veszi az adást, dehát nem is pénzügyi szakember vagy ugye. :cheer:
  A bevételükről pedig:
  ” A leányvállalatok is több bevételi forrásból építkeznek, amelyből az első a partnerektől érkező bérleti vagy használati díj, a jövőben pedig biztosítási jutalékok. „
  De könzörgöm valaki azt mondja már el nekem valaki, hogy ezeknek az embereknek miből lesz megvéve a lakás, hogy fizethessék a bérleti díjat. Ha nem átverés, miért nem lehet ezt konkrétan megmondani???
  Na meg ez a szöveg:
  „Ez a finanszírozó partnerek hozzájárulása után hozható nyilvánosságra. Tárgyalásokat folytatunk ennek az engedélyezéséről.”
  Mutasson már valaki nekem olyan finanszírozó céget akinek nem kell a reklám, hanem titkolják a nevüket, meg tárgyalni kell velük, hogy engedélyezzék, a nevük nyilvánosságra kerülését.
  Állítólag ez egy világmegváltó program, családok ezreit fogja kihúzni a kakiból, miért titkolnák, hogy ők a megváltók.
  Ez nekem továbbra is bűzlik, nem győzött meg egyáltalán arról, hogy ne csalás lenne.
  Majd ha az újságban vagy a TV-ben látom -mert gondolom ekkora hűhó után csak ki megy a tv-a boldog tulajdonosokat akiket a FREN juttatott lakáshoz, na akkor majd elhiszem.

  Megosztás
  #237
  Lizi
  Felhasználó

  Sziasztok Fórumozók!
  Először én is nagyon megörültem amikor az első FREN hirdetésekkel találkoztam. Igaz házunk, munkánk van, viszont egy tisztességes frank hitel tulajdonosai is vagyunk, ami megfojt bennünket lassan.
  Multi Level Marketingel foglalkozom másodállásban és gondoltam nem csak a hitelünk miatt, de pénzkeresetként is belevágok. Szoltam is a férjemnek, mire bukkantam. Ő matematika tanár, tehát ha nálam gondok is adódnának ennek a rendszernek a matematikai felépitésének átgondolásánál, a „másik felem ” gyors számitásai szerint ez egy hatalmas átverés.
  Ezután személyesen is találkoztam egy Hölggyel, aki a FREN dedikált előadójaként mutatkozott be.
  Elmondtam kétségeimet, feltettem a kérdéseimet, kértem győzzön meg róla, hogy az a helyes út ha csatlakozom hozzájuk. Nem kaptam semmire tiszta, egyértelmű választ, viszont volt hebegés-habogás. Készületlen volt, a betanult szövegén kívül nem nagyon tudott mást mondani. Ami nekem egyértelműen lejött, hogy ő sem érti honnan lesz a pénz, viszont nagyon szeretné ha belépnék.

  Megosztás
  #238
  Nagy Zoltán
  Felhasználó

  Persze hogy szeretné higy belépj, hisz ő a FREN PIRAMIS tetején áll és ő benne van abban a kiválasztott párban akinek lesz háza a hiszékenyek pénzéből.

  Megosztás
  #239
  simi
  Felhasználó

  Én már annyiszor megfogadtam, hogy senkit nem fogok sajnálni, aki hisz ilyen marhaságokban mint ez a Fren is. Mert rájöttem, mindenki azt hallja meg amit szeretne hallani. Az elkeseredett ember meg főleg.

  Megosztás
  #240
  Nagy Zoltán
  Felhasználó

  Nem is sajnálni kell őket, hanem meggyőzni, hogy van ami átvágás és messze kerülje el és van ami igaz. Itt például jól kitudja szürni, hogy mi a valós munka. Csak az a baj, hogy általában hamarabb lépnek be valami marhaságba mint hogy utánna olvassanak.

  Megosztás
  #312
  Északi Jenő
  Felhasználó

  Andrea. Ha egy rendszerbe gyorsan kell regisztrálni, akkor az a rendszer hosszútávon nem életképes, hanem piramis játék. Ha csak a mátrix csúcsán lehet pénzt keresni, akkor ott nagy baj van. Az nem piacépítés, hanem lufi.

  Megosztás
15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 27
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
Megosztás
AndiKezdőlap › Fórumok › Fő fórum › Csalás, átverés gyanús › FREN-Future Real Estate Network › Megoldás a hitelcsapdára vagy csalás? This topic has 26 hozzászólás, 11 résztvevő, and was last updated 9 years, 10 months telt el by Északi Jenő. Log In Register Lost Password 15 bejegyzés megtekintése...Internetes munkákkal kapcsolatos információk, tanácsok és fórum