Vannak olyan szakmák, amiket bárhonnan lehet űzni, csak internet hozzáférés szükséges hozzá – írja a mashable.com.

Bár a távmunkába vetett bizalom megingott a Yahoo-nál (erről részleteket itt talál), de szerencsére nem ez a tendencia, sőt, egyre kevesebb cégvezető idegenkedik tőle. A mashable.com olyan foglalkozásokat gyűjtött össze, amikhez nem szükséges a fizikai jelenlét, elég a stabil internet kapcsolat.

Egészségügy

Meglepőnek tűnhet, de Amerikában már az egészségügyben is működik a távmunka, hátha előbb-utóbb hozzánk is eljut a trend. Vannak például regisztrált ápolók, akik telefonon keresztül nyújtanak segítséget, klinikai kutatók, vagy egyes menedzseri pozíciókat is be lehet tölteni távmunkával. Mindehhez csak kreativitásra, merészségre és nyitottságra van szükség.

Ügyfélszolgálat

Nem kell hozzá más csak számítógép, internet, esetleg egy telefonvonal. Bár nem csak eszközhöz, hanem asztalhoz van kötve az ember, de van, akinek számít, hogy megspórolhatja a hosszú utat az otthona és a munkahelye között.

Közigazgatás

Szintén az amerikai közigazgatásban kezdenek rájönni arra, hogy itt is vannak olyan területek, amit akár távmunkában is el lehet végezni. Ilyen kint a virtuális recepciós, egyes adminisztratív munkák, vagy más irodai asszisztencia.

Sales

Az értékesítők ideális esetben egyébként sem egy irodában ülnek, hanem folyamatos mozgásban vannak, és ügyfélről ügyfélre járnak, hogy értékesítsenek egy adott terméket. De ha ez utóbbira mégsincs nagy szükség, akkor is, néhány telefon elintézésére vagy e-mail megírására miért is lenne szükség ahhoz, hogy egy zsúfolt irodához legyen kötve a szakember?

Oktatás, képzés

Már számos olyan tanfolyamot talál a neten, amihez nem kell bejárnia egy messzi iskolába, hanem különböző online oktató videókról tanulhat. Ugyanígy vannak oktatók, vagy képzési tanácsadók, akiknek a legfőbb munkaeszközük a net, amit akár otthonról is elérnek.

Webfejlesztés

Sok teches állást is be lehet tölteni úgy, hogy az illető otthonról dolgozik. Magyarországon talán ezek tartoznak a legelterjedtebb otthoni/távmunkák közé.

Forrás: Jobline.hu

AdminInternetes Munkainternetes munka,távmunka Vannak olyan szakmák, amiket bárhonnan lehet űzni, csak internet hozzáférés szükséges hozzá - írja a mashable.com. Bár a távmunkába vetett bizalom megingott a Yahoo-nál (erről részleteket itt talál), de szerencsére nem ez a tendencia, sőt, egyre kevesebb cégvezető idegenkedik tőle. A mashable.com olyan foglalkozásokat gyűjtött össze, amikhez nem szükséges a...Internetes munkákkal kapcsolatos információk, tanácsok és fórum
Megosztás