A keresőprogramban az otthon végezhető munkák sokaságát találjuk, szinte még nehéz is választani. Nagy reményekkel írva nekik, mindenhonnan biztató választ kapunk: gyors, egyszerű munka, magas kereseti lehetőséggel. Itt már érdemes elgondolkozni, ha lehetséges ez, miért nem dolgozik itt mindenki?

A válasz ott lapul a sorok között: „x” száz forint, mint a belépés feltétele. Aki befizeti, munkát ugyan nem kap, de a megkapott sablonszöveget ő is nyugodtan továbbküldheti, így pénzt keresni abból fog, amit a sok hiszékeny ember neki fog ezután elutalni.

A másik népszerű „munkalehetőség” az MLM munka. Ennek lényege a személyes, „rábeszélős” eladás, valamint, hogy maga az értékesítés több szinten történik. Minden beszervezett tag jutalékot kap az általa beszervezett emberek után, általában egy termék vagy szolgáltatás továbbértékesítésével. Viszont a legjobb ilyen cégek már évek óta a piacon vannak, tehát akik a piramis játék csúcsán állnak, még kereshetnek is vele, de a most belépők nagy része megbukik benne, bukva az ide is szükséges pénzbefektetését.

Itt vannak még a borítékolós, összeszerelős munkák. Elég nagy a rizikó: saját pénzből vásárolni, elvégezni a munkát, hiszen sokszor a fizetés elmarad utána. Érdemes elgondolkodni, mielőtt ilyen borítékolós munkára jelentkeznénk: nincs a hirdető cégnek egy titkárnője, vagy olyan egy olyan dolgozója, aki megcsinálja a borítékolást is, hogy ne veszítse el a munkáját? Akkor miért fizetnének külsős embereket? Összeszerelő munkáknál is általában saját pénzből kell az alapanyagokat megvenni, és a legtöbb esetben soha nem fog megfelelni az általunk készített termék.

Megnyugtatásképpen: valós munkát is lehet találni, de ezeknél azért kell egy fajta elméleti tudás. Fordításokhoz kellő nyelvismeret, és persze egy megbízható munkáltató, aki fizet. A webdesignerek, programozók is tudnak otthonról dolgozni, tehát akad tényleges munka a neten, nem is kevés.

A sok csaló hirdetés között viszont nehéz kiszűrni az éppen tényleg működő, valós munkalehetőségeket. Épp ezért, a sok simlis, gyanús internetes munkahirdetés között lehet, hogy épp egy rendes, kifizetődő munkára nem kattintunk rá. A legfontosabb, hogy ne tudjanak „bepalizni”: előre soha, de soha ne fizessünk, valamint ha kételkedünk, érdemes a cég nevét lekeresni a cégjegyzékben, hogy valóban létezik-e. Valamint üssük be a leendő munkáltató nevét a keresőprogramba, hátha már valakinek van róla tapasztalata, és sortársaink balszerencséjéből okulva, mi már nem dőlünk be.

 

Forrás: Babamama.hu

Sebestyén Éva írása

AdminInternetes Munkainternet,internetes csalás,internetes munkaA keresőprogramban az otthon végezhető munkák sokaságát találjuk, szinte még nehéz is választani. Nagy reményekkel írva nekik, mindenhonnan biztató választ kapunk: gyors, egyszerű munka, magas kereseti lehetőséggel. Itt már érdemes elgondolkozni, ha lehetséges ez, miért nem dolgozik itt mindenki? A válasz ott lapul a sorok között: „x” száz forint, mint...Internetes munkákkal kapcsolatos információk, tanácsok és fórum
Megosztás