Sokadik mutációban terjed az a magyar nyelvű körüzenet, ami fokozott adatvédelmet ígér a felhasználóknak, helyette viszont csak azt érhetjük el vele, hogy ismerőseink semmit ne lássanak abból, amit kirakunk Facebookra.

Egy bizonyos „Graph app beállításra” hivatkozik egy régi-új facebookos körüzenet, amely azzal „rémisztgeti” a felhasználókat, hogy ezentúl mindenki láthatja az általa feltöltött fotókat és közzétett állapotfrissítéseket. A kiírás szövege azt ígéri, hogy mindez ez egyszerű módon megváltoztatható.

„Légy szíves tedd meg a következőt: Vidd a kurzort fentebb a nevemre (NE KATTINTS), megjelenik egy ablak, most vidd a kurzort az „Ismerősök” ikonra (szintén kattintás nélkül), majd le a „Beállítások”-ra, ERRE kattints rá. Ekkor megjelenik egy lista. TÁVOLÍTSD EL A KIS PIPÁT AZ „ÉLETESEMÉNYEK”, „ÁLLAPOTFRISSÍTÉSEK” és „HOZZÁSZÓLÁSOK ÉS KEDVELÉSEK” szavak elől!!! Ha ezt megteszed, akkor az én posztjaim már nem lesznek nyilvánosak.” – írják a körüzenet megfogalmazói, majd hozzáteszik „Ha készen vagy ezzel a pár kattintással, csak annyit írj nekem kérlek, hogy KÉSZ. Ha kijelölöd ezt a szöveget, bemásolod az üzenőfaladra, akkor én is elvégzem a privát beállítást veled kapcsolatban. Köszönöm megértésed!”

Ha valaki elvégzi a fenti beállítást egy ismerősén, egészen pontosan azt éri el, hogy ahonnan „eltávolította a kis pipát”, arról leiratkozik, így az ismerős gyakorlatilag nem fog számára látszódni a Facebookon, mintha nem is lenne ismerőse.

A körüzenetben megfogalmazott célra egyébként valóban van eszköze a Facebooknak. Ha tehát valaki azt szeretné, hogy az általa közzétett elemek ne látszódjanak mindenki számára, akkor kattintson erre az adatvédelmi beállításos oldalra, majd a „Ki láthatja a jövőbeni bejegyzéseidet?” pontban állítsa át a „Nyilvános”-t arra, hogy „Ismerősök” vagy „Egyéni”. Ez utóbbi esetben egyenként választhatja ki, hogy melyik ismerős lássa a megosztásait. Ez egyébként minden egyes megosztás esetében, akár utólag is módosítható.

Forrás: HVG.hu

AdminÉrdekességekfacebook,tévhitSokadik mutációban terjed az a magyar nyelvű körüzenet, ami fokozott adatvédelmet ígér a felhasználóknak, helyette viszont csak azt érhetjük el vele, hogy ismerőseink semmit ne lássanak abból, amit kirakunk Facebookra. Egy bizonyos 'Graph app beállításra' hivatkozik egy régi-új facebookos körüzenet, amely azzal 'rémisztgeti' a felhasználókat, hogy ezentúl mindenki láthatja az...Internetes munkákkal kapcsolatos információk, tanácsok és fórum
Megosztás